Râsu’ – plânsu’ după 37 minute la TV

Duminică dimineață, zic să-mi iau o oră de răsfăț și să lungesc o cafea la TV. Pornesc televizorul, mare ”KOnfruntare” de box. Sclipicios, previzibil, ca o regie americană, show-ul a curs fix cum era mai bine pentru organizatori și sponsori. Runde multe, minute de publicitate în target, favoritul câștigă, porcoi de bani întorși cu lopata. În fine, specialiștii vor diseca subiectul ăsta (pentru cine e interesat, eu nu mă tăvălesc de grija lui).

Încep știrile, un fost profesor de istorie a hăcuit o persoană pe stradă. Probleme psihice, crimă, autorități ce plimbă mâța. Cert e că “profu” a comis-o; deși ar fi trebuit să fi fost internat la nebuni, el umbla cu un cuțit prin Mioveni.

Dacă, din greșeală, un copil de școală primară a privit în ultimele 5 minute evenimentele de la TV, ce-ar putea înțelege? Că e mai bine să te bați în ring (sau să mimezi) pe niște sute de milioane, decât sa ajungi profesor de istorie?

Apoi, apare ministrul Petrică Oaia. Dau sonorul mai tare căci omul e o sursă de daisme fantastice, și tre să aud bine, să savurez. De fiecare dată râd în hohote și consum “poezia” elucubrată de dânsul. Dar râd doar cu un ochi, căci cu celălalt plâng când știu că omul chiar e ministru în realitate. Ce zice Măria Sa? Ne explică o declarație mai veche, ceva de genul “Va fi mai mult bine decât rău”. Zice acum: “Vedeți, știința de carte și experiența mea, au adeverit această vorbă, spusă scurt, seacă, dar bine închegată, și…” Stop! N-am putut să-l mai urmăresc, începea să-mi plângă și-al doilea ochi. Una peste alta, voia să spună că e bine că “țara are grâu”. O culegere de perle ale sale aici

Din același film, înșiră recorduri de mărimi terentiene la tot ce se cultivă în România. Cea mai tare e că „în județul  Constanța avem producții record de mazăre… Asta e tare. Bună aroganța…și adevărată, nene.

Rămânem tot în zona Mării Negre, de la Neptun, PM Tudose răspunde asemenea unui student aterizat direct din bar la examen. Nu are date, nu minte credibil, o scaldă pe tema violării pilonului II de pensii. Bate câmpii, insistând că „așa e mai bine”. Așa o fi, dar pentru ei. Toate datele îi contrazic, e matematică simplă. Nici nu trebuie să fii economist ca să-ți dai seama că sunt disperați să ia bani de oriunde ca să acopere deficitul (cheltuielile tâmpe făcute cu mână lărguță pentru a câștiga populimea + cheltuielile “deștepte” făcute ca să îngenuncheze justiția). Deficit care acum este de trei ori mai mare decât anul trecut. Încă 3 ani în ritmul ăsta?!?

Dar românul nu vede în treaba asta nicio problemă. Câtă vreme i s-a mărit un pic leafa/pensia/ajutorul/subvenția nu mai contează că barca e ciur și că se îndreaptă spre ghețar, că ni se îneacă ziua de mâine.  Avem azi bani de o roabă de mici și zece peturi de bere? Păi hai sa le consumăm pe toate, ce dacă ciroza e în floare și mâine crăpăm.

Exact așa este. Asta e starea nației. Râzi sau plângi, dacă poți.

Eu am închis televizorul… Dar circul continuă și cu televizorul oprit.

1470286880c7557926447c21a7ed1d4e--railroad-humor-client-gifts

sursa foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s