Știi unde este polul nesimțirii (în trafic) din România?

Dimineața în zori, oră de vârf în trafic? Nu peste tot, așa e. Dar aici, la polul nesimțirii, aglomerația începe de la 6 și atinge apogeul pe la 6 juma, căci la 7 se deschid porțile “Orientului”. Drumul dintre Pod Fundeni și Dragonul Roșu (vreo 3km) e ticsit de mașini de tot soiul. Buticari, patroni evazioniști, lucrători, bișnițari sau simpli cumpărători onești se înghesuie spre cel mai mare “târg” al țării.

Români, chinezi, țigani, arabi, “cetățeni universali”, par prinși intr-o transă tărzănească încercând să-i fenteze pe ceilalți cu un milimetru în infernala coadă de mașini. Deși drumul are doar câte o bandă pe sens, înghesuitorii îl transformă în 3 benzi și blochează total drumul, inclusiv sensul dinspre Dragon spre Fundeni. Adicătelea alea câteva mii de ghinionisti ce locuiesc în cartierul cu nume gay nu mai au cum să folosească drumul dacă vor să iasă spre oraș. Căci nu una, două sau trei mașini intră „din greșeală” pe sensul opus, ci zeci de maimuțoi cu volan caută sa fenteze coloana mergând pe contrasens.

Eu stau la 700 m de podul Fundeni, aș avea de parcurs într-un minut acea distanță, dar îmi ia și câte 15 minute ca să aștept să elibereze gibonii sensul de mers spre oraș. O fi vina mea, că am apucături de-astea de a pleca la muncă la 6 dimineața uneori, de a porni la drum ca să-mi fac treaba și a plăti taxe cu duiumul.

Frântura asta de drum ține de Ilfov (sat Fundeni/com Dobroești) si înțeapă Bucureștiul până spre lac la „Ostrov”. Podul Fundeni, fix pe bucata de sus, e parte din Ilfov; iar la poale e sector 2, București. Când e vorba de făcut planul de amenzi, fără a se încurca în „granițe”, atât poliția rutieră București cât și locala Dobroești, stau pe acest drum să pescuiască ceva… Dar niciodată (în 7 ani de când locuiesc aici) nu am văzut vreun echipaj care să patruleze și dirijeze traficul de pe drumul nesimțirii la ora la care ar fi nevoie! O singură oră ar avea de stat, atât! Dimineața intre 6 si 7 si să rezolve tărzănismul de pe acest drum, unde vreo două mii de mașini se înghesuie să prindă un loc la prima oră.

Și să rețină zeci de permise pentru circulație pe contranses, să dea amenzi parfumate cu ardei iute, că poate gibonii îsi vor da cu ele pe la nas sau fundeniul cel roșu, și se va mai civiliza (macar forțat) românul.

Bine, e naivă așteptarea mea, când în ultima vreme exact tupeul, nesimțirea și cocălăreala sunt promovate ca valori naționale. Cum să stea “dragonistul” în coloana de mașini, când nenea Tăricelu se bagă în față la orice coadă? Cum să nu caute să fenteze când un întreg parlament și partid stat fentează legile și bunul simț? Cum să nu fenteze actele cu facturi false pentru niște șlapi și mușamale din en-gros, când tătucii țării au dus asta la rang de artă prin tunuri faraonice, fară jenă de oameni, justiție, Olaf sau Dumnezeu…?

Automobiles wait in a traffic jam on a New York City highway

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s