Despre Hoinar si „de ce”…

Tată, soț, copil la rându-mi…doresc să ofer și să primesc mulțumire, zâmbete, viitor. Trecut prin experiențe variate/utile/plăcute din care caut să învăț cât mai mult și să mă bucur, degustând extremele pentru a-mi formula cât mai consistent și gustos echilibrul („felul principal”).

Pe scurt, în drum spre un echilibru matur, cu poftă de adulmecare de zări largi.

Pe larg, mai jos, așa cum a început:

„Este joi, sau mai exact vineri,  ora 01h06’ și mă aflu într-o cafenea din aia ordinară, impersonală și scumpă de tip “flight-point” dintr-un aeroport aglomerat (Istanbul), unde am avut escală și tocmai am pierdut avionul spre casă; iaca astfel câteva ore bune până la următorul avion, în care mă apuc de ceva la care mă gândeam de mai multă vreme: să “hoinăresc “ în scris; să răscolesc idei, teme, metafore, fie și doar pentru mine, pe un papirus din bitzi, numit generic blog.

De ce “hoinar”?

– Îmi place plimbarea prin viață; explorarea, învățarea, dezbaterea; arunc o privire, un zumzet asupra a diverse teme, cu (mi-aș dori eu) logică și argumentație cât și flexibilitate în gândire și deschidere spre “reframing”, fără să afișez alura de “miez”.

– cât și pentru ca “Hoinar” se numea o mobră obosită ce fu o motocicletă apreciată în anii 90’ și care a fost prima cu care m-am dat eu (un unchi al meu avea una și mă mai lua ca pasager :))

De ce “de regie” ?

– Am trăit vreo 6 ani în Regie; aceea a începutului de ani 2000; adică undeva la suficientă vreme de la Revoluție și încă “departe” de Regia și societatea de acum; undeva intre două lumi, în subiectivismul meu, o lume “intermediară” mai interesantă decât ce oferă azi Regia generațiilor de studenți proaspeți. Au fost ani frumoși și utili, și mă gândesc să expun aici și câteva din “experiențele” din acea perioadă…unele hazlii, altele cu tâlc și efecte la 15 ani de atunci.

cât și pentru înțelesul adânc al cuvântului regie, care presupune complexitate, emoție, reflecție, grijă, adaptabilitate, hohote de râs sau sughițuri de plâns.

De ce “veche” ?

–  pe de o parte perioada “intermediară” din Regia pe care o cunosc eu, care este în zona old (de dinainte de laptopuri, smartfoane, fitze, studenți/copii răsfățați, cocalari și hipsteri).

– pe de altă parte “veche” în sensul cuvântului  de “aged”, maturat, temperat. Mă uit din exterior la cât de mult se vorbește despre avangardă, mindfulness, strategie, viziune, leadership, filosofie fină; cuvinte mari și pline de sens (la temperatura potrivită) dar care se înmoaie când ies din guri cu urme de caș, semințe sau ruj chicios pe la colțuri, ale unor persoane ce nu au o minimă experiență de viață, darămite de business complex, de empatie, atenție, înțelegere, tăbăceală; și se tratează în zona extremelor subiecte ce ar trebui rumegate bine înainte de a se profera “rezoluții”.

Lumea fie sare în zona de “fierbere” (înghițim “diverse” cu entuziasm, patimă, isterie, fanatism), fie rămâne foarte “rece”, aproape înghețată, la subiecte de interes, de dezbătut, de acordat atenție și păsare.

Ei bine, eu îmi doresc să fiu mai degrabă „vechi” și să tratez lucrurile la “temperatura camerei”; ca pe un vin roșu bun; nu îl bei rece ca pe cel alb, nici nu îl fierbi că iți bați joc de el (îl fierbi pe ăla de butuc, “1001”). Și de-acolo, de la temperatura camerei, poți hotărî cât de înfierbântat sau cu câtă gheață sa iți asezonezi “gusturile” în ce privește viața/businessul.

Așa că îmi propun să continui să hoinăresc, să îmi așez gândurile, să mă bucur de unele rememorări de situație, să mă provoc/să fiu provocat, iar dacă voi găsi și pasageri/parteneri de drum cu care să schimb impresii din șaua Hoinarului, cu atât mai bine.

Sebastian Cârstoiu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s